Smaller Default Larger

isj brasov

TARGUL LICEELOR, editia a XVII-a, 12-13 mai 2023

Institutul de Cercetare - Dezvolare al Universității Transilvania din Brașov

 

INSTANTANEE TL 2023

https://www.youtube.com/watch?v=ljzLTJYvB8k

tl 2023

 

EMISIUNE STIRI RTT BRASOV

https://www.youtube.com/watch?v=oSeMlYQlIIY

 Screenshot 2023 05 14 at 11.20.55

ARHIVA FOTO.   

PDO 7040

 

ARHIVA VIDEO

Screenshot 2023 05 12 at 21.37.10

 

Orientare in cariera, ISJ Brasov

 

   Alegerea traseului profesional este un prim pas important pentru a ajunge să ne construim cariera dorită. Acest parcurs începe la finalul gimnaziului și continuă tot restul vieții, fiind determinat nu doar de factori interni, ce țin de personalitatea, abilitățile și aptitudinile personale, ci și de factori externi, cum ar fi cerințele pieței muncii, tendințele în alegerea profesiei și chiar familia.

   Și cum cea mai importantă caracteristică a societății actuale este dinamica ei, respectiv viteza cu care se dezvoltă tehnologia, noi, indivizii, trebuie să fim flexibili, să acceptăm provocările și să ne adaptăm ușor tuturor schimărilor care apar. Astfel conceptul de ,,stabilitatea locului de muncă” ajunge să devină unul perimat.

   Alegerea carierei nu este un proces ireversibil, de-a lungul vieții fiind nevoiți să ne reorientăm profesional, poate de mai multe ori și chiar să debutăm în domenii care acum câțiva ani nici nu existau. Prin urmare, construirea carierei este determinată de suma alegerilor pe care le facem în viață, de cele mai multe ori fiind nevoiți să armonizăm așteptările și abilitățile cu realitățile oferite de angajatori și de locul de muncă.

 

   Acest ghid de orientare profesională a fost conceput pentru a ușura alegerea primului pas al elevului pe acest drum, îndrumat și sprijinit de către părinți, diriginți, profesori și consilieri școlari.

   Echipa Inspectoratului Școlar Județean Brașov vă urează succes în alegerile pe care le veți face!

 

Inspector Școlar General,
Prof. Ovidiu Florin Tripșa